Ouders aan het woord

Uw kind brengt een groot gedeelte van de dag op school door, waardoor een deel van de opvoeding van uw kind door de school wordt overgenomen. Het is daarom in het belang van de kinderen dat we goed samenwerken. Wij proberen ouders zoveel mogelijk te betrekken bij de school en hopen dat onze ouders met belangstelling de ontwikkelingen van hun kind op school volgen.

Oudercontactpersoon en de ouderkamer

De centrale plaats voor de ouderactiviteiten is de ouderkamer. Om de activiteiten in de ouderkamer te organiseren is in samenwerking met Combiwel en het stadsdeel een oudercontactpersoon aangesteld voor 20 uur per week. Bij ons op school is Anja Nijland de oudercontactpersoon. Zij werkt nauw samen met het team, maar ook met de oudercontactpersonen van de andere scholen in Stadsdeel Oud-West. Gedurende het schooljaar worden in de ouderkamer allerlei bijeenkomsten en cursussen georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten informeren we de ouders over de ontwikkelingen in de school en stellen we algemene onderwerpen aan de orde, die ouders tot steun kunnen zijn. Elke keer is er gelegenheid met elkaar te praten over onze ervaringen in het omgaan met kinderen. U doet dat vanuit uw thuissituatie en wij doen dat vanuit de schoolsituatie. En zo proberen we elkaar te helpen en te stimuleren.

We kunnen natuurlijk altijd hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij projecten, uitstapjes en excursies, hulp bij het organiseren van de sportdag of sponsorloop.